Sunday, February 27, 2011

Tabiat Para Blogger (!)

Oh yaa, before that, i nak ucap tahniah untuk follower i yang ke-100. hehe. even baru sampai 100.






Okay i nak sentuh sikett isu "TABIAT PARA BLOGGER" terutamanya blogger yang tulis dalam bahasa Malaysia mahupun Inggeris. i bukannya nak tegur mereka yang salah menggunakan imbuhan ke tatabahasa ke pemahaman ke or anything lahh. sebab i pun penggunaan bahasa pun tunggang langgang.





Kebanyakan para blogger menjadikan blog nehh sebagai tempat luahkan perasaan. memang lahh betul. Tapi untuk luahan yang baik baik je lahh, yang sampai nak maki hamun dalam blog guna bahasa kesat tanpa TAPISAN tu apa kess??




I kadang kadang nak masuk baca blog tu pun rasa cam tak selesa. kekadang penggunaan kata kata kesat nehh tak terhad dalam bahasa Malaysia je tauu, dalam bahasa Inggeris pun ada, contohnya 'fuck'.



Tak payah lah sampai nak maki hamun dalam blog even semarah mana pun sampai nak sentuh isu peribadi sumone tu. tak payah lah. just keep 'CLEAN & CLEAR' our blog.


Sebab orang bole nilai kita dgn cara penulisan kita. so, renung renungkan. tak da niat nak buat sesapa terasa. sory kalo ada yang terasa. =)



Suka ? LIKE okayy

2 00 Berceloteh:

Yaya^Pink said...

sokong2..
paling xsuke org gune bahasa kasar..
mencerminkan diri dye je..
xkesah laki ke pompuan..

IJAT360 said...

blog kita,wajah kita..=)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright @ 2010-2013. All Right Reserved by Syafizaalexa