Friday, March 4, 2011

Bila Jari Dah Tak Tahu Nak Taip Apa...


Oleh kerana tak da tajuk yang spesifik yang aku nak tulehh, aku nak cakap pasal lelaki lagi. hehe. LELAKI??  kenapa dengan lelaki?? ohh menn ! kenapa perempuan mesti berharap kat lelaki yang rasanya tak tahu erti setia. senang je kan jadi lelaki, rasa nak pasang dua tiga pasang jerr. tak payah nak fikir panjang pastu alasan dia mudah jerr "releks ahh kita tak kawen lagi pun, tak payah nak setia sangat". ada jugak yang tinggalkan awek baru semata mata nak balekk kat awek lama. apa nehh derr?? lu tak ingat 'BENGANG' lu dekat awek lama lu dulu ke yang lu bole balekk kat dia derr?? takkan setakat  awek lama lu buat 'AYAT-AYAT CINTA' sket kat lu, lu dah cair derr?? tak 'ROCK' lah lu derr..

Yang paling wa tak tahan bila lu dah balekk dgn awek lama lu tu, then loveship korang tu macam kena cucuh meriam buluh, haa mulalah lu cari awek baru lu tu balekk. lu buat hati dia ber'BUNGA-BUNGA CINTA', pastu lu buat buat 'JANJI' takkan tinggalkan dia dah. kira bagus dah lah lu dah dapat tarikk hati,jantung,limpa dia semua tu?? hah derr?? lu fikir sikett derr.

OHH lu ingat masalah lu dah settle lah?? macam tu?? lu kuar jalan jalan dgn dia, makan sama sama, gelak sama sama, snap pic sama sama, lu fikir tu bole tutup semua prob lu?? lu salahh der. wa cakap lu, lu tak payah jadi 'ARJUNA' lahh derr. tak layak.pastu bila 'LOVE STORY' lu dgn awek lama lu tu dah kamcing balikk, lu tinggal awek baru lu camtu jerr derrr??? memang lu tak da hati. sorry wa cakap lu.

Then satu hari lu pegi negeri yang agak jauh dari negeri lu,dan tak dijangka awek baru lu tu pun ada kat sana gak.(jodoh lah katakan). tapi lu jangan perasan dulu. dia bukan saja nak ikut lu. dia ada urusan. bila lu tau dia kat sana, dgn manis mukanya lu spend day dgn dia. yang awek lama lu kat sana nuu dukk rindu jeerr lu, padahal dia tak tau, lu tgh syokk je kat situ. dari pagi sampai pagi balikk lah, dgn baju yang sama, lu spend time gan awek baru lu tu dan lu buat sampai dia cakap 'INILAH CINTA'. bila balikk tempat lu,lu biar dia camtu je, lu fikir awek lama lu jerr.. lu jangan sampai awek baru lu cakap 'HATI YANG KAU SAKITI' sudaa. lu nakk camtu derr?? tak nakk kan. dah tu renung renungkan lah derr.

p/s: bukan dari pengalamanku sendiri n sorry ntuk kekasaran bahasa di atas. tu ntuk menunjukkan ketegasan kata kata di atas, =)



Suka ? LIKE okayy

1 00 Berceloteh:

Myraa Suaidi said...

bukan pengalaman sendiri tp atas pengalaman kawan kan? :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright @ 2010-2013. All Right Reserved by Syafizaalexa