Monday, April 11, 2011

Tutorial : Bentuk-Bentuk Border

Ikut step kat bawah :








** Border-boder kat atas niyh . korang boleh guna untuk Post Title .. Sidebar pun boleh jugak ! ^_^
Untuk Post Title : seacrh >>  h3.post-title {  (kalau tak de, carilah kod yg lebih kurang macam ini taw? :)
Untuk Sidebar Title : search >>  h2 { (kalau tak de, carilah kod yg lebih kurang macam ini taw? :)

#Example_A  {
 
-moz-border-radius-bottomright: 50px;
border-bottom-right-radius: 50px;
}

#Example_B {


-moz-border-radius-bottomright: 50px 25px;
border-bottom-right-radius: 50px 25px;
}

#Example_C {


-moz-border-radius-bottomright: 25px 50px;
border-bottom-right-radius: 25px 50px;
}

#Example_D {


-moz-border-radius: 1em 4em 1em 4em;
border-radius: 1em 4em 1em 4em;
}

#Example_E {


-moz-border-radius: 25px 10px / 10px 25px;
border-radius: 25px 10px / 10px 25px;
}

#Example_F {


-moz-border-radius: 35px;
border-radius: 35px;
}

**! Paste kod yang warna MERAH sahaja di bawah kod yang perlu korang carikan tu yea! :)
**! Dah jadi kan ? Bagitaw pija cepat ! Kalau tak jumpa kod tuh , pija tak boleh nak tolong ! heehe.

Credit to : Putryy Nasuha


Suka ? LIKE okayy

2 00 Berceloteh:

❤NazirahMoktar❤ said...

waahhhh..best2..time kasih ajar..memg cari yg bentuk E tu..hehe :)

Nurin said...

thnks kakk ^.^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright @ 2010-2013. All Right Reserved by Syafizaalexa