Tuesday, April 12, 2011

Tutorial : Shadow Effect Dekat Post Title And Sidebar

Hye, today teacher nak ajar engkau orang buat shadow kat post title dan sidebar. so, ikut step kat bawah okeyy?

1. Dashboard  =>  Design  =>  Edit HTML  =>  Tick Expand Widget Templates .
2. Untuk buat shadow for post title , korang tekan CTRL+F and cari code ni.

h3.post-title {
*Kalau korunk tak jmpa kod at atas niyh ,try cari kod yang ini pulak ;)

.post h3 {
3. Lepas tu, korang copy code dekat bawah ni , paste dekat bawah code atas ni.
 
text-shadow: 2px 2px 3px #FFFFFF;

Bagi sapew yg nak buad shadow effect kt sidebar plak ,,korunk cari code ini :

h2 {
5. copy and paste code shadow yang Pija bagi dekat bawah code atas ni ok.
6. yang warna merah tu, code gambar . yang tu warna putih . kalau korang nak
    tukar warna , tekan link yang Lyssa bagi ni >TEKAN< ]
7. Preview and kalau jadi sila lah save okeh .
*Kredit to , Lyssa :)

Suka ? LIKE okayy

0 00 Berceloteh:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright @ 2010-2013. All Right Reserved by Syafizaalexa