Friday, May 13, 2011

BEN ASHAARI UCAP SELAMAT HARI GURU



Dimanakah anda belajar dulu .. sekolah rendah , menengah kemudian menyambungkan pelajaran di ... Tahun jangan lupa yer ..
 
Okay, i dulu masa sekolah rendah i belajar dekat SK Sultan Ahmad Tajuddin yang sekarang neh dah jadi sekolah berprestasi tinggi. fullamak bangga siot ! keluar masuk tv pulak kan. hihi. sekolah rendah tu paling banyak kenangan. tak bole lupa deh ! kalo sekolah menengah pulak i sekolah dekat SMK Paya Kemunting. even nama dia agak 'pelik' siket tapi serius tu sekolah yang paling best sku penah sekolah *dah memang aku sekolah situ jer dari form 1 sampai form 5, tak rasa lah sekolah laen* hehe. abaikan. Okay kemudian i baru nak menyambungkan pelajaran di U***** (dirahsiakan buat sementara waktu atas sebab2 tertentu). hmm belum ada kenangan lagi, tengok lah nanti akan di updated. =)
 
 Cikgu yang anda masih ingat sampai sekarang , dan mengapa .. 
 
Haah kalo sekolah rendah cikgu yang i tak bole lupa ialah cikgu zainab. pergh masih ingat sampai sekarang. seorang cikgu yang tegas tapi baik sangat. i still remember lagi kenangan yang paling tak bole blah lah, hihi. masa tu cikgu zainab neh tengah mengajar math kat depan tu, yang i kat belakang neh sibuk baca 'surat cinta'. tapi jangan maen maen surat cinta dari cikgu tu, masa tu cikgu praktikal. berbalik pada cerita tengah tengah dia mengajar tu sekali dia tengok i tak tumpu perhatian terus dia datang kat meja i, terus dia rampas surat tu. dan yang paling tak bole blah, cikgu tu baca surat tu kat depan semua orang *kuat kuat*. mana malu pun. tak pasal pasal kena marah. tapi naseb tak tertera nama cikgu apa kat surat tu, kalo tak dengan cikgu tu pun kena. haha.
 
okay, sekolah menengah pulak cikgu yang paling tak bole lupa ialah teacher rohana. teacher, i miss u fucking much. i paling tak bole lupa dia sebab masa sekolah dulu i ada satu group and then group i neh selalu buat hal. tapi time kelas teacher neh kitorang selalu masuk lambat sebab selalunya kelas teacher lepas rehat. kitorang memang rehat lama dari orang lain. *adek adek jgn ikut perangan neh okay* sekali masuk tu comfirm lah kena tibai dengan satu rotan panjang. teacher neh memang always bawak rotan tu. kalo tak kena rotan tu memang tak sah. dan yang paling tak lupa group kitorang memang selalu kena nyanyi lagu negara ku kat depan tu. kalo tak nyanyi tak bole duduk. tu lah padah masuk lambat. sorry yerr teacher. hehe
 
Ceritakan segala kenangan anda sebagai seorang guru ..
 
sorry, saya belum seorang guru dan tak tahu akan jadi seorang guru ke tak. hihi
 
"SELAMAT HARI GURU"
"HAPPY TEACHERS DAY" 
 
 
 

Suka ? LIKE okayy

10 00 Berceloteh:

Haris Kaito said...

dari blog abg Ben...
jom singgah blog sy...
follow lebih baik...he3...

JOM TERJAH SINI!

Haris Kaito said...

dari blog abg Ben...
jom singgah blog sy...
follow lebih baik...he3...

JOM TERJAH SINI!

sayangku said...

sggh di sini. menjadi seorg guru ibarat telh diberi amanah yg berat untuk mendidik anak bangsa. tanpa jasa seorang guru, siapalah kita :)

http://sayangku-lover.blogspot.com/2011/05/ben-ashaari-ucap-selamat-hari-guru.html

Gen2Merah said...

salam hari guru... salam singgah dari bloge en Ben

solomolo said...

singgah dari segmen Abg Ben...
selamat hari sabtu !~

|| A Lady Named .. Yantiey || said...

Hi,Singgah dr Blog BA n Follow

aida4eva said...

datang baca entri..

aipppp..bercinta ye ms sklh :P

hehe

Bro Framestone said...

eh selamat hari guru...

widget radio tue memberatkan blog nie...

sekian...

Ros Anisza said...

datang dari blog abg ben...

fRaMe+LenSeS said...

terbaik perkongsian ni. terima kasih. ;D

Nadh suka dengan blog kamu, perkongsian kamu, Jum Nadh nk pomot, join contest Aku Ingin Berubah sahabat Nadh,,.

Mungkin kita leh sama-sama sampaikan message positive pada masyarakat dengan perkongsian dalam ni plak.. :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright @ 2010-2013. All Right Reserved by Syafizaalexa