Sunday, May 1, 2011

Tutorial : center & Background pada post title

Atas Permintaan :


Untuk center & letak background di post title:

Design>edit html

ctrl+F cari code :
h3.post-title {
jumpa tak code macam ni?
h3.post-title {
margin: 0;
font: $(post.title.font);
}

.comments h4 {
margin: 1em 0 0;
font: $(post.title.font);
}

atau

h3.post-title, .comments h4 {
font: $(post.title.font);
margin: .75em 0 0;
}

ctrl+c untuk copy kod di bawah ni dan ganti kan di code di atas ni:
h3.post-title, .comments h4 {
text-align:center;
font: $(post.title.font);
-moz-border-radius: 40px 10px;
border-radius: 40px 10px;
margin: .75em 0 0;
background:url(http://dl4.glitter-graphics.net/pub/960/960924wm6l862838.gif)
}

Preview dulu ok? if dah jadi baru SAVE.


Untuk center & letak background di gadget title:

sama macam di atas design>edit html

ctrl+F dan cari kod :
h2 {

then di bawah dia ada kod macam ni kan
h2 {
font: $(widget.title.font);
text-transform: $(widget.title.text.transform);
color: $(widget.title.text.color);
margin: .5em 0;
}

ganti kan kod di atas dengan kod ini :
h2 {
text-align:center;
-moz-border-radius: 40px 10px;
border-radius: 40px 10px;
margin: 0 0 1em 0;

font: $(widget.title.font);
color: $(widget.title.text.color);
text-transform: uppercase;
background:url(http://dl4.glitter-graphics.net/pub/960/960924wm6l862838.gif)
}

dah siap? Preview dan SAVE . pasti kan tade Error k?


Suka ? LIKE okayy

3 00 Berceloteh:

:: Into The New World :: said...

terima kasih !! dalam byk2 tutorial, yg ni je
menjadi ! :)

Panggil aku Han said...

wah..puas cari akhir nya jumpa dekat sini :)

[ wanni ] said...

siyez, sangat lama cari tuto ni.. btw thanks a lot dear :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright @ 2010-2013. All Right Reserved by Syafizaalexa