Wednesday, June 29, 2011

Unikop '11

SITUATION 1#
(Abg Bile?)

HELL-O peeps, agak lama kan aku tak berblogging an? comfirm ah kan korang rindu aku? alahh tak payah susah susah nak cakap, aku faham. hehe. okay today aku nak cer cite pasal ABG BILE?.. mesti tertanya tanya amenda lah abg bile? neh kan.. abg bile neh merupakan sorang mamat yang ntah apa apa lah. aku cerita dari mula lah yee, kang kalo terus masuk korus tak faham pulak.

Ada lah one day tu lepas time induksi dulu, ada sorang mamat neh selalu jer duduk kat cafe. macam mana pun hari hari mesti aku akan jumpa dia. mmg kat cafe je lah dia tu. nak cakap pekerja cafe mmg tak ahh. ada lah sekali tu dia tegur, nak tahu dia cakap apa?


Abg bile? : Dik.. dikk..
aku       : (Aku pun berhenti lah, ingat dia nak cakap amenda)
            ada apa?
Abg bile? : Tak.. macam nehh mak abg tanye bile nak jumpe?
Aku       : dlm hati (hampeh tol mamat neh, sial lah. aku ingat 
            amenda lah dia nak cakap.


And nak tahu kenapa aku gelarkan dia Abg Bile?? itu sebab dari dulu sampai hari neh kalo dia jumpa je aku perkataan yang kuar dari mulut dia just "BILE?" yelah merujuk kpd bila nak jumpa mak dia.. eh tak nak lah aku, aku kenal kau pun tak. memang tak ahh..


Neh baru situasi 1, ada banyak lagi situasi. so, tunggu situasi ke 2 pulak yee..
Suka ? LIKE okayy

0 00 Berceloteh:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright @ 2010-2013. All Right Reserved by Syafizaalexa