Tuesday, November 1, 2011

Tutorial Adobe Photoshop : Cara Melicinkan Muka (Cara Aku)

Assalamualaikum...
Haa , jawap cepat. Okayy , now i nak ajar tutorial yang paling senang bagi aku. But before this , i try search dekat google , kebanyakkan orang ajar tutor untuk licinkan muka neh mesti ada banyak step. Tapi bila i try guna sikit step je , yess jadi.
so , how ?
Just ikot je okayyyy... :)

1. Buka Adobe Photoshop korang , then klik File > Open > Pilih gambar korang yg nak edit. Sebagai contoh i pilih gambar ini...



2. Then , korang klik pada Blur Tool... macam kat bawah nehh...

 

 3. Teruskanlahh edit dekat bahagian yang korang nak edit... Bila dah edit , neh lah hasilnya..

See , inilah hasilnya :)





So , ni jelah stepnya...


 

Suka ? LIKE okayy

0 00 Berceloteh:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright @ 2010-2013. All Right Reserved by Syafizaalexa